Apps Factory formarà a 30 joves en el desenvolupament d’aplicacions mòbils

El projecte, promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya, arriba aquest any a la cinquena edició

Apps Factory iniciarà aquest any la cinquena edició. El programa desenvolupat per Aspasia Catalunya, està destinat a joves menors de 30 anys en recerca de feina que no estiguin en situació d’estudiar o formar-se, i vulguin aconseguir la seva inserció plena en el desenvolupament d’aplicacions mòbils. El projecte està promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins la iniciativa de Garantia Juvenil i compta amb més de 1.600 hores de formació i un procés d’orientació professional que es desenvoluparan fins al proper 30 d’octubre.

L’origen d’aquesta idea sorgeix davant de les demandes del sector tecnològic, les empreses de les quals no troben perfils que s’adaptin a les necessitats laborals. Apps Factory neix amb l’objectiu de posar en contacte a empreses i al talent juvenil, atorgant a les persones participants la formació i recursos necessaris per exercir les vacants per a les quals no hi ha prou perfils.

Funcionament del projecte

Durant el projecte, els joves participants es distribueixen en equips de treball per desenvolupar des de zero una aplicació mòbil sota la tutela d’un/a mentor/a expert/a en el sector tecnològic. Les aplicacions s’exposen al final del programa davant d’un jurat que escollirà una ‘aplicació guanyadora’. D’aquesta manera se simula un entorn de treball real que aconsegueix treure el màxim rendiment de les persones participants al projecte.

La iniciativa destaca sobre altres programes formatius pel seu format de concurs i per la participació d’empreses del sector mobile per fer les tutoritzacions dels diferents treballs. Les fases en què es desenvolupa el concurs Apps Factory són tres:

–        Una primera on s’orienta els participants a través de sessions individuals i grupals així com mitjançant visites a empreses del sector mobile.

–        La segona basa la seva estratègia en 2 itineraris formatius per a la formació en el disseny UX/UI i el màrqueting digital i per a la programació híbrida i Android d’aplicacions mòbils.

–        Finalment, es realitza una fase de creació d’aplicacions mòbils en què els joves desenvolupen la seva pròpia aplicació amb l’objectiu d’impulsar-ne la incorporació laboral al mercat de treball.

Tot això situa Apps Factory com un projecte pioner gràcies al qual els joves participants adquireixen les habilitats i les competències necessàries per convertir-se en autèntics experts en el desenvolupament d’aplicacions mòbils.

Apps Factory - Jurat
Membres del jurat de l'edició del 2021 a Apps Factory

Treball assegurat

Un dels aspectes que cal destacar del projecte desenvolupat per Aspasia Catalunya és el compromís d’inserció. Més del 50% de les persones participants aconsegueixen un lloc de treball, moltes ho fan fins i tot abans de la finalització del projecte. Fins ara ja són més de 150 persones les que han participat en el projecte amb un elevat nivell de satisfacció.

Gran part de l’èxit d’inserció es deu a l’esdeveniment que es fa per culminar el projecte. Les persones participants en el projecte hi exposen les seves aplicacions davant d’un jurat professional i les empreses mentores que els ajuden al llarg del desenvolupament de l’aplicació. El principal objectiu d’aquest esdeveniment és crear un espai de networking on les empreses i representants del sector coneguin els joves talents i puguin fer-los entrevistes de treball.

Si vols consultar totes les edicions anteriors del projecte, pots visitar-ne la pàgina web: https://appsfactory.cat/

Per a més informació i inscripció, visiteu la nostra web https://grupoaspasia.com/es/cursos/apps-factory/ .

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Apps Factory

Converteix-te en un/a expert/a en el desenvolupament d’aplicacions mòbils. Aprofita aquesta formació per a aconseguir la feina dels teus somnis….
Curs Subvencionat
Qualsevol sector laboral
Aturats/des, Garantia Juvenil
Presencial
Barcelona