Call Center Barcelona (1)

Aspasia Catalunya participarà en un nou programa de Formació Professional Ocupacional Dual

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya obre la convocatòria per al 2022 en relació amb les actuacions del programa de formació professional ocupacional dual (SOC-FPODUAL)
Aspasia Catalunya, entitat pertanyent al Grup Aspasia, amb seu a Barcelona participarà en un nou projecte de formació ocupacional dual (SOC-FPODUAL). Recentment s’ha obert el termini d’inscripció per participar a la iniciativa la data límit de la qual serà el proper 26 de setembre. Aquest programa destinarà 25.000.000,00 euros amb l’objectiu principal de facilitar a més de 1.000 persones joves en situació d’atur, sense qualificació o amb nivell formatiu baix i amb dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual. Així, tots els participants en el projecte podran comptar amb un certificat de professionalitat que acrediti les seves competències i gaudiran d’un contracte de formació en alternança. Les persones destinatàries són joves més grans de 16 fins a 29 anys, preferentment sense qualificació professional, que comptin amb els requisits necessaris per cursar un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3.

Metodologia i xifres de la Formació Professional Dual

La Formació Professional Ocupacional Dual és un model que combina l’aprenentatge teòric a les aules amb l’experiència professional en entorns laborals reals. És així com la Formació Professional Dual recupera la figura de l’aprenent. En els darrers anys, aquest model formatiu ha experimentat xifres d’inserció laboral properes al 70%. A més, la FPO Dual contribueix a impulsar l’economia, ja que les persones graduades finalitzen els estudis totalment preparades per endinsar-se al mercat laboral.

El 72,63% de les persones joves a l'atur tenen baixa qualificació

Les dades continuen mostrant que la dels joves és un dels col·lectius més afectats per l’atur i la temporalitat. Una situació que s’accentua, encara més, en les persones amb baixa qualificació. De fet, el juny del 2022, un 72,63% de les persones a l’atur juvenil no tenia capacitació professional. En aquest marc neix el programa de la FPO Dual que té com a objectiu capacitar, a través del contracte de formació en alternança, persones joves que es troben a l’atur i que, majoritàriament, no disposin d’una qualificació professional. Als projectes hi podran participar persones d’entre 16 i 29 anys, prioritàriament, sense qualificació o sense educació secundària post obligatòria. Així, durant tot un any, diferents empreses catalanes participaran al projecte perquè els joves rebin una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, mentre estan contractats per l’empresa. De la mateixa manera, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) subvenciona actuacions d’orientació i acompanyament laboral així com de formació i el contracte laboral (un acord de 12 mesos per la formació i aprenentatge).

La primera edició de la convocatòria de FPO Dual va ser tot un èxit

Els responsables del programa del Servei d’Ocupació de Catalunya han valorat molt positivament la primera edició d’aquesta convocatòria. Per aquest motiu, s’ha apostat per incrementar el pressupost en aquesta segona edició i així poder consolidar la connexió entre mercat laboral i les persones demandants d’ocupació. El termini de sol·licitud de les subvencions per a aquesta nova edició finalitzarà el dia 26 de setembre. Aspasia Catalunya com a centre acreditat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, disposa dels recursos necessaris per orientar i formar les persones joves objecte d’aquest programa. Si ets una empresa i estàs interessat a contractar persones joves i beneficiar-te del programa DUAL-SOC pots posar-te en contacte amb nosaltres i et donarem tota la informació necessària.
Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

No hi ha cursos relacionats en aquest moment