La inserció laboral com a objectiu

La inserció laboral com a objectiu

Aspasia gestionarà a Catalunya el programa Orienta, un servei personalitzat d'orientació professional que atendrà 90 persones

La delegació a Barcelona de Grupo Aspasia atendrà durant els propers mesos 90 persones per ajudar-los a trobar feina. Ho farà en el marc del programa Orienta, un servei personalitzat d’orientació professional i acompanyament a la inserció laboral per a persones en situació d’atur. La iniciativa es desenvolupa en col·laboració amb les oficines de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya i està finançada amb fons públics del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Així, Aspasia Catalunya gestionarà el programa Orienta amb un triple objectiu:

  • Oferir un servei personalitzat d’orientació professional i acompanyament a la inserció a tots i cadascun dels usuaris.
  • Millorar l’ocupabilitat de les persones demandants de feina. En aquest sentit, els orientadors laborals de l’entitat formativa tractaran d’identificar i desenvolupar les competències necessàries als usuaris perquè puguin tornar al mercat laboral amb garanties elevades d’accedir a una ocupació.
  • Facilitar la inserció de les persones ateses mitjançant el coneixement de l’entorn productiu i la prospecció del mercat de treball.

Per poder participar en aquesta formació, totes les persones participants hauran d’estar inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa a l’hora d’iniciar el programa. Així mateix, el programa Orienta està enfocat a atendre persones treballadores demandants d’ocupació en situació d’atur així com persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral.

Altres projectes

Durant aquest any la seu de Grupo Aspasia a Barcelona també ha participat en la gestió d’un itinerari d’orientació laboral on han participat 250 persones que han passat per situació d’ERTE. Aquest tipus de programes coneguts tècnicament com a ‘Programes mixtos d’Orientació i Formació Professional per a l’Ocupació’ estan subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

A més, Aspasia Catalunya també ha estat responsable de l’organització de la cinquena edició d’Apps Factory. Un projecte professional emmarcat dins del Projecte Singulars de Garantia Juvenil i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. El principal objectiu d’Apps Factory és el descobriment de joves talents per acompanyar-los i orientar-los en la seva inserció a l’àmbit laboral relacionat amb el desenvolupament d’Apps. En total hi han participat 40 joves en aquesta cinquena edició.

Tot i això, Catalunya no és l’única Comunitat amb experiència en matèria d’orientació laboral dins de Grupo Aspasia. L’entitat formativa compta amb molts dels seus centres de formació acreditats també com a agència de col·locació i ha realitzat i està fent programes similars en altres comunitats autònomes. En concret, actualment, Grupo Aspasia també està gestionant el programa PROA a Castella i Lleó.

Queda comprovat amb actuacions i participació i projectes d’aquest estil el compromís de Grupo Aspasia per ajudar les persones en el procés de recerca de feina. Un dels objectius principals de l’entitat educativa és donar suport a tothom que ho necessiti per millorar el nivell d’ocupabilitat i optar a les millors condicions laborals possibles.

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

No hi ha cursos relacionats en aquest moment