Joves talents: futurs professionals de la tecnologia

El sector tecnològic es posiciona a Catalunya com a Motor d’ocupació, segons l’informe de Digital Talent Overview 2022. El darrer any l’increment de professionals del mercat a Catalunya suma a 10.500 nous professionals digitals.

En un mercat laboral com el de la tecnologia, Barcelona és el punt central on s’arreplega tot el talent digital de Catalunya, amb la incorporació de 9.400 nous professionals en els últims temps.

Les oportunitats i la cerca de professionals formats en desenvolupament web i aplicacions mòbils, continuen en primer lloc amb més demanda, seguidament del disseny UX/UI i de la consultoria CMER I ERP.  

La nostra missió: la inserció laboral dels joves en el mercat laboral

Apps Factory va nèixer al 2015, com a projecte amb l’objectiu de generar ponts i vincles entre les empreses del sector de la tecnologia mòbil i el talent jove. Amb la creació d’un pla formatiu que proporcioni  l’aprenentatge i coneixement necessari a l’alumne, per donar l’impuls a la seva carrera professional.

També com una resposta anticipada al que posteriorment ha estat una necessitat real, que és l’ús quotidià de la tecnologia en el nostre dia a dia, i com això afecta a les mateixes empreses del sector que, es troben en un període de creixement i ampliació  a nivell global, motius que porten a la cerca de talent amb formació i capacitada, per incorporar en els seus equips.

El projecte permet a l’alumne que inicia el programa , obtenir una formació específica a escollir: disseny i màrqueting o programació Web. Aquest procés d’aprenentatge es converteix en una cursa de fons, on l’alumne assoleix una formació tècnica i les competències necessàries per assolir un nivell amb aplicacions pràctiques, individual i en grup. Aquest procés es dur a terme de la mà de docents i professionals dels sector, que permeten als alumnes obtenir un feedback i visió real del mercat laboral, a través d’experiències reals i referents en actiu, que formen part del sector de la tecnologia empreses punteres de l’industria.

Noves propostes tecnològiques

Aspasia Catalunya finalitza aquest any amb l’acte de presentació de joves talents amb l’acte  de cloenda de la 5ª Edició del programa Apps Factory. L’acte es va dur a terme en la Biblioteca La Sagrera- Marina Clotet, on l’alumnat van presentar els projectes d’aplicacions creades per els alumnes de la promoció d’aquest any.

La promoció d’aquest any, l’han conformat dos grups, dividits en la formació de Disseny i Màrqueting i Programació Web. Posteriorment en la part del projecte final, es van crear tres grups que van crear els seus projectes d’Aplicacions Web: IMANS, NOWFIX I RANKEDLY.

Rankedly, va ser l’equip seleccionat com a guanyador d’aquesta 5ª Edició. Un projecte d’aplicació que neix amb la visió de revolucionar els ESPORTS, per ser la pionera que permetrà als jugadors amateurs, formar tornejos dels seus jocs preferits, amb l’oportunitat de jugar contra altres amaterus i professionals.   

Aquest projecte està conformat per Manel Ponce, Sebastiàn Chuchuca, Oscar Garcia i Ismael Mehdi i mentoritzat per Julio de la Calle de l’empresa Holded.

Un any més, apostem per la Innovació Digital

Aquest 2023 el centre de formació Aspasia Catalunya prepara la seva 6ª Edició que com a novetat presenta un projecte innovador de formació especialitzat en la revolució creativa i tecnologia a Barcelona. En aquesta nova edició estarà conformada per tres itineraris: Disseny UX/UI, Màrqueting i producció Audiovisual i Programació web.

Aquest projecte, representa una oportunitat i una experiència, que combina disseny + tecnologia+ formació, que permet accelerar el procés de coneixement dels joves , ampliar la xarxa de contactes, treballant amb dinàmiques projectes reals, reconèixer les necessitats del mercat i plantejar idees que puguin aportar solucions i facilitats, a través de propostes competents i innovadores, que els permeti emprendre o posicionar-se en el mercat.

Si estàs interessat/da, en formar part del projecte, conèixer el continguts del programa, i requisits d’accés, no esperis i forma part d’aquesta experiència immersiva. Inscriu-te ara, Les places són limitades i els grups són reduïts.

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

No hi ha cursos relacionats en aquest moment