Apps Factory, projecte pioner en el desenvolupament professional i talent digital

Apps factory arranca amb la 6ª edició d’aquest projecte. Un projecte creat amb una metodologia única i pròpia del centre formatiu d’Aspasia Catalunya, destinat a joves menors de 30 anys que estiguin en situació d’atur o no estiguin estudiant i vulguin formar-se en el sector de la tecnologia i mobile. Promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb més de 1600h de formació tècnica, procés d’orientació destinat al desenvolupament professional dels alumnes, visites a empreses, agents socials i sessions de mentoring, entre d’altres.

Apps Factory ha evolucionat al llarg de les seves edicions, tenint en compte com avança el sector tecnològic, el context en el que ens trobem i les realitats a les que s’afronten el joves a l’hora de formar-se i en la cerca d’oportunitats per accedir al mercat laboral.

La iniciativa ha passat de ser una opció formativa a definir-se com a una experiència immersiva, que permet als participant passar per diferents fases i etapes teòric-pràctiques , basades en el treball i desenvolupament, a través de la inspiració, coneixement, creativitat, design thinking, emprenedoria i el descobriment propi, amb la finalitat de definir quines són les seves aspiracions i objectius.

Organització i metodologia del projecte

El projecte que aquest any s’organitza per 6é any consecutiu, té com a finalitat ser una opció per al joves, que els permeti trencar “amb els seus límits” i proporciona’ls-hi l’impuls que necessiten per donar inici al “seu futur”.

L’experiència té com a fita final, el desenvolupament i creació d’una aplicació mòbil real. Per arribar a la fase final, prèviament els alumnes podran formar-se i especialitzar-se en un branca determinada dins del camp creatiu i tecnològic, a través de classes i sessions impartides per professionals i referents del sector digital. Posteriorment entraran en la part pràctica del projecte final, on estaran acompanyats per experts del sector i en actiu, que els guiaran en tot aquesta segona fase i supervisaran el procés, per tal de que les seves idees puguin ser viables, i convertir-se en un producte funcional, viable i que estigui enllestit per llançar al mercat, si així ho decideixen.  

Especialització : "On em vull posicionar?”

Els alumnes podran triar entre tres itineraris formatius: Disseny UX/UI, Programació web- mòbil i com a novetat, se suma l’especialització en Creació de contingut Audiovisual per Màrqueting Digital.  L’objectiu en aquesta fase és que l’alumne pugui rebre una formació tècnica, corresponent a cada itinerari, on podrà adquirir les nocions, coneixements i habilitats necessàries, per poder desenvolupar-se amb total autosuficiència les tasques, reptes i fites, una vegada finalitzada la formació, segons requeriments de cada sector professionals.

Projecte final: Creació d'una Aplicació mòbil

Treball en equip

En aquesta fase donem total èmfasis al treball en equip. Es conformen diferents grups multidisciplinaris , on s’arrepleguen alumnes dels diferents itineraris formatius, per poder abordar totes les fases que intervenen en el projecte final. Durant aquesta fase els alumnes progressen potenciant la part humana i com a persona a través de la cohesió, l’aprenentatge propi i de la resta de membres, reforçat amb sessions de treball en equip, coaching, comunicació agents socials, simulacions d’encàrrecs partint de breafings reals en col·laboració amb associacions, empreses, entitats.. entre d’altres. La realitat és que les empreses cerquen professionals amb potencials, però també amb aptituds i valors que els puguin diferenciar i puguin aportar quelcom diferenciador en l’àmbit professional.

Per què una Aplicació mòbil?

Barcelona acull cada any a la Fira Mobile Congress, les apps són una eina que a part de ser un mitjà o recurs d’oci o social, són considerades i concebudes com a eines funcionals, per poder desenvolupar les nostres tasques diàries amb total facilitat.

La creació d’una aplicació mòbil permet al alumnes poder abordar i tenir una perspectiva global i específica, del que comporta el procés creatiu i de desenvolupament d’una aplicació mòbil, de principi a fi. Des de la part de ideació, propostes, disseny visual, l’experiència d’usuari, la programació i la seva difusió i publicació en els mitjans de forma estratègica.  Cada participant troba el seu lloc i la manera en com poder aportar a través del seu coneixement. Al finalitzar l’alumne, disposa del seu primer prototip o producte, per poder presentar-lo a empreses, com a carta de presentació o actualitzar el seu portfoli amb un projecte actual i diferenciador.

Presentació: L'aplicació veu la llum

En aquesta última fase, els alumnes tenen l’oportunitat de presentar el projecte davant d’un jurat, que avaluarà i valoraran el resultat final del seu projecte. En aquesta jornada els alumnes poden exposar tots els coneixements adquirits durant totes les fases, sent una  primera oportunitat  no tant sols per presentar les seves creacions, sinó per presentar-se davant del sector digital i tecnològic.

L'èxit del projecte

La iniciativa representa una oportunitat única que permet  als alumnes desenvolupar i millorar el seu perfil professional amb l’adquisició de competències demandades pel mercat actual, ampliant la seva xarxa de contactes , les seves nocions i coneixements en la cerca de feina. Més d’un 40% del alumnes han obtingut la seva primera oportunitat laboral en la última edició, després de la finalització del projecte. La implicació i compromís en  tot el procés formatiu de l’acció per part dels alumnes arriba al 100% i la satisfacció i valoració desprès de viure l’experiència  supera les expectatives de l’alumne, valorant-ho amb un nivell alt de satisfacció.

Apps Factory continua sent un projecte únic i singular, perquè permet als participants adquirir coneixements i habilitats , a través del seu autoconeixement, que els permet definir quines són les seves aspiracions i objectius.  Continua sent un mitjà per generar ponts entre els joves i les empreses que cerquen talent i persones capaces d’adaptar-se, integrar-se i poder sumar valor com a professionals i com a persones, aportant idees i propostes innovadores en el mercat.

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Chat club

Club de conversación en inglés para adultos con un nivel similar en aula virtual.

Preu 55 €

Qualsevol sector laboral
Tots/es
Aula Virtual
Badajoz
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Good Morning

Curso de inglés para adultos en las modalidades de aula virtual y online.

Preu 75 €

Qualsevol sector laboral
Tots/es
Aula Virtual, Online
Badajoz
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

(MF0977_2) – Lengua extranjera profesional para la gestión administrativa en la relación con el cliente

¡¡GRATIS!! Aprovecha esta oportunidad y aumenta tus competencias en idiomas y mejora tus habilidades en atención al cliente.
Curs Subvencionat
Educació
Autònoms/es, Aturats/des, Empleats/des, Persones en ERTE
Online