La importància de la formació per al teu desenvolupament personal i professional

En un món que es troba en un constant canvi, on res és estàtic i tot evoluciona, les treballadores i treballadors han d’estar actualitzats, ampliar les seves capacitats i estar al corrent de les innovacions i canvis en el seu sector. Per aquest motiu la formació contínua o professional, tenen cada vegada més demanda i és necessària per a respondre a les exigències i necessitats de les empreses.

La formació ofereix majors oportunitats laborals, no sols permet l’accés a implicacions econòmiques o obertura d’oportunitats laborals, també una ampliació de la nostra xarxa de contactes, reactivació de la motivació laboral, accés a nous sectors o la interacció social, factors que tenen un impacte positiu no sols en el nostre desenvolupament professional, sinó també personal.

Segons un informe del WEF, en els pròxims 10 anys 85 milions de llocs de treball seran desplaçats i la meitat dels llocs de treball actuals necessitarà actualitzar les seves habilitats.

5 raons para de continuar formant-te

Millors oportunitats laborals

Continuar formant-te, no sols augmenta el grau de coneixement o especialització, sinó que a més demostra una actitud proactiva per l’aprenentatge continu, la qual cosa et portarà a poder obtenir noves oportunitats. Un perfil inquiet i que busca aprendre, pot ser atractiu de cara a les persones responsables de contractar-te.

Tot allò que et permeti diferenciar-te serà la clau per a destacar. Treballar en la teva marca personal o aprendre altres idiomes augmenta les oportunitats de desenvolupar-te professionalment.

Augmenta la teva autoestima i satisfacció personal

Estudiar i formar-te t’aportarà més seguretat, ja que l’adquisició de nous coneixements i experiència, genera en tu un sentiment de pertinença, amb el que et sentiràs recolzat/a. Confiar en les teves capacitats, et permet plantejar-te nous objectius i perseguir-los, a més de ser més eficient i enfrontar desafiaments de major complexitat.

Adaptació al canvi en el mercat laboral

Romandre en un procés de formació constant o habitual et permet obtenir una major adaptabilitat al canvi. Mantenir-te actualitzat i adquirir noves habilitats, et permetrà ser més flexible, enfrontar els reptes amb èxit, desenvolupar amb efectivitat la teva activitat en un entorn laboral en constant evolució.

Actualització constant en el teu sector

En un context canviant, la formació permet als treballadors/as adaptar els seus coneixements a les necessitats dels nous temps i estar a l’ordre del dia. La persona amb formació sòlida no tem als canvis, ni a la competència. Estar a l’última o estar al dia en la teva àrea, t’ajudarà a aconseguir totes les teves aspiracions professionals i a mantenir-te rellevant en el teu camp.

Actualitzar les teves habilitats de manera habitual, et permetrà implementar noves estratègies, que s’ajustin a les noves dinàmiques laborals.

-Evitar quedar-se estancat/a

Un professional que decideix no quedar-se estancat i obre la seva ment a noves experiències formatives és un valor en actiu.

La formació és clau si volem continuar activament en la roda del mercat laboral, així com aconseguir nous objectius. Així, com l’adquisició de noves competències que et permetin desenvolupar-te de manera efectiva en nous entorns.

L’experiència formativa et permetrà estar capacitat per a desenvolupar diferents activitats laborals i fins i tot canviar de sector professional, ampliar nous horitzons en àrees del mercat laboral que tal vegada no et vas plantejar quan vas començar el teu procés formatiu i professional.

La importància de continuar formant-se és innegable!

Tria i inverteix temps en el que més t’agradi, de manera que puguis connectar amb el teu talent i desenvolupar-lo per a aconseguir el seu màxim potencial.

Recorda, l’aprenentatge i la formació no sols t’equipen amb les eines i habilitats necessàries per a prosperar en la teva carrera, et manté àgil i preparat/a per a ser capaç d’enfrontar els grans desafiaments del present i del futur. 🎯🌍

👉 “Desenvolupa una passió per l’aprenentatge. Si ho fas, mai deixaràs de créixer”. Anthony J. D’Angelo.

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Metodología didáctica

¡FORMACIÓN GRATUITA! Curso de metodología didáctica. Mejora tu CV e invierte en tu futuro laboral. ¡Entra y revisa el temario!
Curs Subvencionat
Educació
Autònoms/es, Empleats/des, Persones en ERTE
Online
Aula Activa
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Good Morning

Curso de inglés para adultos en las modalidades de aula virtual y online.

Preu 75 €

Qualsevol sector laboral
Tots/es
Aula Virtual, Online
Badajoz
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Orientació laboral i promoció de la qualitat en la formació professional per a l’ocupació

FORMACIÓ 100% SUBVENCIONADA! Curs d’orientació laboral. Millora el teu CV i la teva competitivitat en el mercat laboral. Revisa el…
Curs Subvencionat
Qualsevol sector laboral
Aturats/des, Certificat de Professionalitat, Empleats/des
Online
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Personalización de Cookies
Privacidad