Aspasia Catalunya finalitza el seu pla d’acció formatiu per a la millora d’Ocupació amb èxit 

Finalitza un any més, el programa FOAP (Formació d’Oferta en àrees prioritàries) subvencionat per el Servei d’Ocupació de Catalunya, amb l’objectiu d’assegurar la qualificació i promoció de les persones treballadores en situació d’atur. 

Aspasia Catalunya ha dut a terme durant aquest darrer any un conjunt d’accions formatives a través d’un pla estratègic, per impulsar el programa de formació d’oferta en àrees prioritàries (FOAP), que permeti oferir a les persones treballadores, preferentment en situació d’atur i demandants d’ocupació, una formació d’acord i adaptada al potencial, tenint en compte el context i les necessitats del mercat laboral. 

En aquesta última convocatòria s’ha sustentat sobre tres blocs a destacar. Un primer basat en l’execució de 13 especialitats formatives dirigides a l’obtenció de Certificats de Professionalitat, un segon basat en les Competències Clau en Idiomes i Accions de formació complementària, que permeten als alumnes ser coneixedors del context laboral i apropar-se a nous escenaris, a l’hora de realitzar les pràctiques en empresa. 

“Destaquem el sector tecnològic, però continuem apostant per l’àmbit social, humanístic i administratiu”

L’objectiu d’aquesta última convocatòria ha estat configurar, garantir i trobar l’equilibri per tal de proporcionar una oferta formativa de qualitat, diversa i suficient, mirant de comprendre quina és la demanda i quins són els canvis que afronta el mercat laboral.  

Pel que fa el sector social, humanístic i administratiu,  s’ha mantingut el certificat de Gestió de Trucades de Teleassistència i s’han integrat per primera vegada els cursos relacionats amb la Gestió Integrada de Recursos Humans, Assistència documental i de gestió en despatxos i oficines, ja que les empreses de la zona presenten una  demanda de personal qualificat amb aquesta formació específica. També s’ha incorporat el curs de Docència de la formació professional per a l’ocupació, un dels projectes que permet a l’alumne especialitzar-se per impartir i tutoritzar accions formatives en centres de formació no reglada. 

En la Certificació en llengües estrangeres, l’objectiu ha estat poder oferir a l’alumne una opció per aconseguir el nivell de competència necessària en anglès per comprendre, interactuar i expressar-se en situacions de comunicació bàsica i complexes amb els cursos de Comunicació en llengües estrangeres (Anglès) N2 i N3, amb la possibilitat d’acreditar el nivell amb examen oficial.

Especialitats del Sector Digital i Tecnològic

En aquesta última convocatòria seguim diferenciant les disciplines encarades al sector creatiu productiu Tecnològic amb les accions formatives en Gestió de Màrqueting i Comunicació, seguit del curs de Confecció i Publicació de Pàgines Web, branques que es posicionen com a opcions per a obrir les portes a un món professional que ofereix múltiples alternatives en els diversos perfils que componen aquests. 
 

Com a accions formatives destacables, s’han incorporat els certificats en Desenvolupament d’Aplicacions amb Tecnologia Web i Disseny Estructural d’Envasos i embalatges de paper, Cartó i altres Suport Gràfics, l’aposta més adequada per a aquells perfils que disposen de certs nocions i coneixements, i què els permet donar un salt i accedir a empreses i projectes que, cerquen personal capacitat i especialitzat, considerats actualment essencials per a l’ èxit i desenvolupament dels negocis.

“Aprenentatge divers i que trenca amb les limitacions”

El projecte es destaca per la seva diversitat en tots els aspectes. Durant tot un any acadèmic Aspasia ha acollit a 771575 alumnes que s’han format, s’han impartit 13 accions formatives, cada una conformada per grups reduïts de 15 alumnes amb perfils que va de les franges d’edat dels 18 anys als 60 anys aproximadament. Cada un amb diferents objectius o amb l’idea d’afrontar un nou repte, deixant de banda les creences i conviccions associades a les limitacions, procés en el que interfereix l’equip tècnic i pedagògic donant suport des de l’acompanyament i orientació professional, ja que el programa està preparat per a que ho pugui realitzar qualsevol persona en situació d’atur, que vulgui apostar per la seva formació i produir un canvi en la seva trajectòria professional. 

En aquest últim any s’han dut a terme 8515 hores impartides un 41% d’alumnes han finalitzat i superat amb èxit el Certificat de Professionalitat i la Inserció ha estat d’un 20%, que actualment es troben en actiu i que desprès de la seva experiència formativa, els ha permès obtenir l’oportunitat d’endinsar-se en el seu sector productiu. 

Si tu també vols iniciar el teu procés formatiu, acreditar les teves competències i especialitzar-te professionalment, consulta la nostra oferta formativa, en el següent link. 

Per a més informació posa’t en contacte amb nosaltres trucant al 93 245 29 22 o envia un correu a qualificació@grupoaspasia.com i t’informarem de tots els detalls! 

 

 

Últims articles
Temes del nostre blog

Cursos relacionats

Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Access: nivel avanzado

¡FORMACIÓN GRATUITA! Curso de Access. Mejora tu CV y tus habilidades en el ámbito de la ofimática. ¡Entra y revisa…
Curs Subvencionat
Qualsevol sector laboral
Autònoms/es, Empleats/des, Persones en ERTE
Online, Presencial
Alicante
Madrid
Salamanca
Valencia
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

(ADGG0208) – Certificat de Professionalitat d’Activitats administratives en relació amb el client

FORMACIÓ 100% SUBVENCIONADA! Aprofita aquest curs per convertir-te en un/a expert/a de les tasques administratives. A què esperes? Inscriu-te ja!
Curs Subvencionat

Certificat oficial

Qualsevol sector laboral
Aturats/des, Certificat de Professionalitat, Empleats/des
Presencial
Formación gratuita en %%tb-image-alt-text%%

Dreamweaver: Diseño de páginas web

¡¡GRATIS!! Curso de Dreamweaver: Diseño de páginas web. ¿A qué esperas para conseguir tu plaza, ¡entra ya!
Curs Subvencionat
Qualsevol sector laboral
Aturats/des
Online